Sooloilusta sosiaaliseksi harrastamiseksi

Harrastatko jotain, tai haluaisitko harrastaa? Mielekäs tekeminen vapaa-ajalla on yksi onnellisen elämän tekijöistä. Itselle sopivan harrastuksen löytäminen ei aina kuitenkaan ole helppoa, ja kynnys täysin uuden harrastuksen aloittamiseen voi olla korkea. Voisiko sen itselle sopivan harrastuksen löytää ihan läheltä? Kokosimme vinkkejä muutamiin harrastuksiin, joita ei ehkä ole tullut edes ajatelleeksi varsinaisina harrastuksina.

Lukeminen

Monelle lukeminen on rakas laji, jota ei kuitenkaan aina mielletä varsinaiseksi harrastamiseksi. Lukeminen kuitenkin itsessään on jo harrastus, ja lajia voi myös laajentaa lukemisen ulkopuolelle. Kirjastoissa käyminen tai lukupiirit tuovat sosiaalista ekstraa lukuharrastukselle.

Lukupiireissä pohditaan yhdessä kirjallisuuden merkitystä, usein jonkin tietyn teoksen kautta. Lukupiiri voi kokoontua fyysisesti vaikkapa kerran kuussa, ja valita yhdessä seuraavan kokoontumisen kirja-aiheen, johon jokainen voi sitten tutustua oman mielenkiintonsa mukaisesti. Esimerkiksi kirjastot järjestävät lukupiirejä asiakkailleen. Varsin nykyaikainen tapa osallistua lukupiiriin ovat myös sosiaalisen median kautta toimivat lukupiirit.

Koiran kanssa harrastaminen

Monessa perheessä on koira, jonka kanssa tulee käytyä lenkillä ja ehkäpä koirapuistossa. Koiraharrastamista voi laajentaa myös varsin sosiaaliseksi toiminnaksi. Liittymällä paikalliseen tai koirarodun mukaiseen koirayhdistykseen pääsee mukaan toimintaan, johon kuuluu usein lenkillä käymistä, kursseja, koulutuksia ja koiraleirejä.

Esimerkiksi koiraleirit ovat varsin hauska tapa tutustua muihin koiraharrastajiin. Niissä kokoonnutaan vaikkapa viikonlopuksi yhdessä jonnekin viihtyisään paikkaan, yhdessä koirien kanssa. Siellä treenataan, syödään hyvin ja vietetään mukavaa vapaa-aikaa yhdessä. Koirien kanssa voi myös harrastaa näyttelytoimintaa, agilityä, tokoa tai vaikkapa pelastuskoiratoimintaa. Ne ovat kaikki mukaansatempaavia harrastuksia, joissa varmasti saa myös uusia tuttavuuksia.

Yhteislenkit

Pidätkö ulkoilusta tai lenkkeilystä? Monessa kaupungissa toimii lenkkeily- tai ulkoilupiiri, joka tavoittaa kiinnostuneet kanssaihmiset sosiaalisen median kautta. Ryhmään mukaan lähtevät käyvät yhdessä ulkoilemassa esimerkiksi tiettynä päivänä viikossa. Voidaan käydä kävellen tutustumassa kotikaupungin eri paikkoihin, tai tehdä yhdessä säännöllinen lenkki ja mennä sen jälkeen vaikka yhdessä saunaan paikkakunnan uimahallille. Yksin ei siis aina tarvitse ulkoilla, vaan porukka motivoi, ja liikkumaan lähteminen ryhmässä saattaa tuntua mielekkäämmältä.

Jos tällaisia yhteisiä harrastepiirejä ei löydy omalta paikkakunnaltasi, voisitko sinä olla se, joka sellaisen järjestää? Sosiaalisen median kautta on helppo tavoittaa samoista asioista kiinnostuneita, eikä ryhmän perustamiseen tarvita kovin kummoisia internetin käyttötaitoja.